Brussels Stripmuseum populairder dan ooit

Nog nooit bezochten zoveel mensen het Stripmuseum in onze hoofdstad. Met meer dan 232.000 bezoekers beleefde het museum in 2018 zijn beste jaar ooit.

"Dat is een stijging van het aantal bezoekers met 14 procent in vergelijking met 2017. Onze moeilijke periode lijkt daardoor achter de rug. In 2016 hadden wij een tegenvallend jaar door de aanslagen in Brussel. Toen hadden we maar 150.000 bezoekers. De mensen bleven weg uit schrik. Het was echt huilen met de pet op", zegt directeur Willem De Graeve. 

Urbanus

De vaste collectie is vernieuwd en sinds 11 december loopt er ook een succesvolle tentoonstelling over Urbanus. "Die loopt nog tot eind mei. Deze tentoonstelling trekt echt veel volk", aldus De Graeve. 

Hiep hiep hoera 

Dit jaar viert het museum ook zijn dertigste verjaardag. Het doet dat met een feestweekend in oktober. 

Meest gelezen