Burgemeester nieuwe fusiegemeente Lievegem: "Kom niet massaal naar gemeentehuis voor identiteitskaart"

Burgemeester Tony Vermeire van de Oost-Vlaamse fusiegemeente Lievegem roept de bewoners op om niet massaal naar het gemeentehuis te gaan om de gegevens op hun identiteitskaart te laten aanpassen.

Lievegem is een van de nieuwe fusiegemeenten in Vlaanderen. Het is een fusie van de Oost-Vlaamse ex-gemeentes Waarschoot, Zomergem en Lovendegem. De 26.000 inwoners van Lievegem wonen sinds 1 januari dus in een nieuwe gemeente, en dat moet aangepast worden op hun identiteitskaart.

Dat is op zich niet dringend, mensen hebben vijf jaar de tijd om de gegevens te wijzigen. Toch waren er de voorbije dagen veel mensen die dat wilden doen. Om lange wachtrijen te vermijden, vraagt de burgemeester nu om even te wachten. Enkel wie door de fusie in een nieuwe straat woont, zal binnen het jaar de informatie op zijn kaart moeten laten aanpassen. Die bewoners hebben wel een brief gekregen met meer uitleg.

Softwareproblemen bij andere fusiegemeenten

Ook de inwoners van de andere fusiegemeenten moeten hun E-ID's laten aanpassen. In Aalter en Deinze waren er deze week nog softwareproblemen, waardoor die aanpassing niet mogelijk was. Die worden opgelost zodat het vanaf maandag wel mogelijk is. In de vierde fusiegemeente Kruisem liep alles volgens plan.

kasto80

Meest gelezen