Burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne
Foto Kurt

Contactverbod voor vechtende Afghanen en Tsjetsjenen te Kortrijk

De Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne legt een plaats- en contactverbod op aan de amokmakers die betrokken waren bij een vechtpartij in de uitgaansbuurt. Aanleiding van de vechtpartij zou de dubbele kotmoord zijn.

In de Burgemeester Reynaertstraat in Kortrijk, beter bekend als 'het straatje', ontstond eind december een grote vechtpartij. Een groep Tsjetsjenen ging er op de vuist met een groep Afghanen. Op basis van camerabeelden en getuigenissen werden de aanstokers geïdentificeerd. De eerste groep wou zich wreken voor de zogenaamde kotmoord, waarbij een Afghaanse man en een Russische vrouw werden neergestoken. In samenspraak met de politie legt burgemeester Van Quickenborne nu een plaatsverbod op aan vijf personen.

Het verbod loopt voor een maand en geldt voor de stationsbuurt, winkelwandelgebied en de Veemarkt. Beide groepen krijgen ook een contactverbod op het volledige grondgebied van Kortrijk.

Op elke inbreuk staat een maximumboete van 350 euro.

Meest gelezen