James Arthur Photography

Dries Van Langenhove: "Politici in Vlaanderen hebben schrik van echte democratie"

Aan het stadhuis van Ninove heeft Dries Van Langenhove, een van de organisatoren van de "Mars voor democratie", donderdagavond de honderden betogers toegesproken. Hij stelde onder meer dat de politici in Vlaanderen schrik hebben van echte democratie. Na zijn speech zijn de betogers weer richting station vertrokken.

Van Langenhove, oprichter van de conservatieve Vlaams-nationalistische jongerenbeweging Schild & Vrienden, vindt dat de wil van de bevolking gerespecteerd moet worden. "Net zoals er in Zelzate terecht een coalitie tussen PVDA en sp.a werd gevormd. Men moet het volk laten beslissen, ook als dat niet leuk is", aldus Van Langenhove. "Laat ons kijken naar onze Waalse vrienden. Daar zit de grootste partij automatisch in de meerderheid. Politici in Vlaanderen hebben schrik van echte democratie."

Na de speech van Van Langenhove zijn de betogers weer vertrokken richting station. Daardoor keerde de rust aan het stadhuis terug omstreeks 20 uur.

Meest gelezen