Represented by ZUMA Press, Inc.

Duizenden Zweden nog zonder elektriciteit na storm Alfrida

De zware storm 'Alfrida' teisterde afgelopen week grote delen van Denemarken, Finland en Zweden. Sterke rukwinden vernielden veel hoogspanningskabels en elektriciteitspalen in Zweden waardoor duizenden mensen daar nog altijd zonder stroom zitten.

Meer dan 30.000 Zweden zaten een dag na de doortocht van storm 'Alfrida nog altijd zonder elektriciteit.  Vattenfall en Eon, twee van de grootste energieleveranciers in Zweden, verklaarden dat in sommige gebieden het meer dan een week kan duren vooraleer iedereen opnieuw stroom heeft. Door de storm is heel wat infrastructuur vernield en moet een groot deel van het elektriciteitsnet opnieuw aangelegd worden.

Grote delen van het elektriciteitsnet zijn volledig vernield en moeten opnieuw aangelegd worden.
Lars-Ake Linander, Woordvoerder energiebedrijf Vattenfall

De storm 'Alfrida' sloeg begin dit jaar hard toe met windsnelheden van meer dan 180 kilometer per uur. De Oresundbrug tussen Zweden en Denemarken was daardoor een nacht afgesloten voor alle verkeer.

Meest gelezen