© VRT Joost Joossen

Frank Deboosere brengt  ambientnummer uit: "Luchtig niemendalletje, maar ik hou me af en toe met muziek bezig"

Frank Deboosere kennen we allemaal als weerman, maar in zijn vrije tijd componeert hij af en toe ook muziek, meer bepaald ambient. Samen met een aantal gelijkgezinde componisten heeft hij in beperkte oplage het album "Ambient nation 5" uitgebracht. "Het is niet de eerste keer dat ik dat doe, maar optreden met mijn muziek doe ik niet", verklaart Frank Deboosere tijdens zijn weerpraatje in "Spits" op Radio 2.

Radiopresentator David Van Ootegem heeft in zijn programma "Spits" op Radio 2 een onderbelicht talent van weerman Frank Deboosere aangekaart tijdens het weerpraatje van Deboosere.

Van Ootegem draaide het nummer "Alfa 14" van Deboosere. "Alfa 14" is een ambientnummer dat verschenen is op het compilatiealbum "Ambient nation 5". 

"Het is een luchtig niemendalletje David, maar ik hou me af en toe met muziek bezig. Ik heb het nummer gemaakt met synthesizers en mijn piano. De "14" in de titel "Alfa 14" verwijst naar het aantal mixen die ik gemaakt heb van het nummer. Het is de 14e mix van de song. In het verleden heb ik nog nummers gemaakt, maar optreden ga ik niet meteen doen", zegt Deboosere.

De weerman heeft in het nummer verschillende weerelementen verwerkt. "Muziek maken is iets waar behoorlijk veel tijd in kruipt", geeft Deboosere nog mee.

Frank Deboosere richtte in 1994 samen met tien andere mensen "Art for Ears" om elektronische muziek te promoten in België. Datzelfde jaar verscheen het eerste compilatiealbum "Ambient nation 1".

Meest gelezen