(c) Copyright 2018, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Gegevens van Merkel en honderden Duitse politici gehackt

Hackers hebben de gegevens van honderden Duitse politici publiek gemaakt. Dat heeft de openbare omroep RBB ontdekt. Ze konden aan de gegevens door in te breken via een twitteraccount.  Er zijn politici van alle partijen slachtoffer, maar niet van het radicaal-rechtse AfD.  De grootste naam is die van bondskanselier Merkel zelf. Wie achter de hack zit, is niet duidelijk.

Onderzoeksjournalisten van Rundfunk Berlin-Brandenburg kwamen de hack op het spoor. Onder meer conversaties, mails, adressen en telefoonnummers van honderden politici werden openbaar gemaakt.

Maar ook partij-informatie lag vrij voor het rapen, net als informatie over kredietkaarten, adressen en privé-informatie over familieleden. Volgens de onderzoekers zou het lek via een Twitteraccount gemaakt zijn. Echte "staatgeheimen" zouden er niet bij geweest zijn. Het gaat om honderden politici, zowel uit het nationale parlement als lokale verkozenen.

Wie verantwoordelijk is voor de hack is niet bekend. Ook over de motieven weten we niets. Heel opvallend is wel dat politici van alle partijen getroffen zijn, behalve van de radicaal-rechtse AfD. 

Meest gelezen