Gevangene die langs voordeur ontsnapte, zit na drie dagen opnieuw achter de tralies

De gevangene die enkele dagen geleden kon ontsnappen uit de gevangenis van Namen door gewoon de voordeur uit te wandelen, zit opnieuw achter de tralies. Hij kon vanmiddag opgepakt worden, meldt het parket van Namen.

Politie en gerecht waren de afgelopen dagen op zoek naar de 39-jarige gevangene die dinsdagochtend uit de gevangenis van Namen kon ontsnappen. Hij was de inkomhal aan het poetsen, profiteerde van de onoplettendheid van de cipiers en kon gewoon langs de voordeur ontsnappen. Die stond open om de ruimte schoon te maken. 

Nu heeft de politie de 39-jarige man kunnen arresteren. Hij werd gevonden in de buurt van Namen en zou geen weerstand geboden hebben bij zijn arrestatie.

Het parket onderzoekt nog steeds de omstandigheden van het incident. Er zouden eerder al problemen geweest zijn bij zijn terugkeer na penitentiair verlof, waar hij sinds mei 2017 recht op heeft.