"Is dat daar dé Barack Obama in de 'Hot R&B'-hitparade?"

Die vraag stelden velen zich toen de nieuwe 'Hot R&B'-hitparade van Billboard bekendgemaakt werd. De naam van de ex-president van de VS dook daar immers op, op plaats 22. Het bleek uiteindelijk om een remix te gaan van een nummer uit de immens populaire musical "Hamilton". Obama waagt zich in "One last time", naast musicalacteur Christopher Jackson en gospelzangeres Bebe Winans, aan een tekst van George Washington, de eerste president van de VS van 1789 tot 1797. Dus scoren met een écht, gezongen lied zit er voor Obama voorlopig nog niet in.

De gospelachtige remix van "One last time" was een idee van de bedenker van de musical, acteur Lin-Manuel Miranda, die op 22 december het nummer aan het Amerikaanse publiek aanbood. Dat leidde onmiddellijk tot 300.000 on-demand streams en 9.000 downloads. En dus een plaats in de 'Hot R&B'-hitparade, de lijst die momenteel aangevoerd wordt door Ella Mai’s "Trip". Ook op YouTube werd het nummer intussen meer dan 1 miljoen keer beluisterd:

Het is niet de eerste keer dat Obama in een Billboard-hitparade opduikt. Zo verscheen hij eerder in een dvd-lijst en in een lijst van "Emerging Artists", toen hij te horen was in "Pop Off" van JX Cannon. Maar dit keer is het wel een van de hoger aangeschreven hitlijsten.

De opbrengst van "One last time" gaat alvast naar een goed doel. 

Meest gelezen