Paus Franciscus jongleert met een bal, of toch niet?

Afgelopen woensdag brachten een aantal Cubaanse circusartiesten een bezoek aan Vaticaanstad. Paus Franciscus liet zich dan ook graag verrassen door een optreden van hen. Die verrassing werd nog groter toen een van de jongleurs erin slaagde enkele seconden lang een bal op de vinger van de paus te doen spinnen. Op de populaire fotosite Imgur ging men vervolgens alvast creatief te werk om het optreden nog opvallender te maken.

Het was onder meer deze foto van de jonglerende paus Franciscus die de afgelopen dagen wereldwijd door nieuwsmedia opgepikt werd:

De paus was alvast erg onder de indruk en bedankte de circusartiesten voor "zoveel schoonheid, schoonheid waaraan veel werk voorafgaat". Werken deed men alvast ook op Imgur, waar creatievelingen het jongleren enigszins anders zagen:

Meest gelezen