Rutten moet nog even wachten voor ze burgemeester van Aarschot is

Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten kan voorlopig nog geen burgemeester van Aarschot worden omdat verkozenen van coalitiepartner SP.A enkele jaren geleden een officiële voordrachtsakte van burgemeester en schepenen met CD&V en Groen hebben ondertekend. Die akte moet nog officieel worden herroepen voor er een nieuwe voordrachtsakte kan worden ingediend.

"Omdat verkozenen slechts één keer een dergelijke akte kunnen ondertekenen is het wachten tot Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) deze herroept", zegt Isabelle Dehond, voorzitter van Open VLD Aarschot.

"We hebben de bewuste voordrachtsakte al aan de gouverneur overgemaakt, die niet anders zal kunnen vaststellen dan dat CD&V, Groen en SP.A onvoldoende verkozenen hebben om een nieuwe meerderheid te kunnen vormen."

"Tijdens de tweede gemeenteraadszitting op 11 januari zal er een stemming plaatsvinden waarop de nieuwe meerderheid haar schepenen zal verkiezen en aanstellen. Op basis van al deze gegevens is het aan minister Homans om deze akte te herroepen zodat er een nieuwe kan worden ingediend met de handtekeningen van SP.A. Het is onduidelijk hoeveel tijd dit zal in beslag nemen, maar we hopen dat Rutten eind januari zal kunnen aantreden als burgemeester", zegt Dehond nog.

Meest gelezen