Trixie Whitley kondigt nieuw album aan met single “Touch”

Het derde album van de Belgisch-Amerikaanse zangeres Trixie Whitley liet op zich wachten, maar is nu toch onderweg: op 29 maart komt het album "Lacuna" uit.  Een voorproefje laat Trixie Whitley vandaag op de wereld los: de single “Touch”.

In december werd een concert van de Belgisch-Amerikaanse zangeres Trixie Whitley geschrapt in ons land en haar nieuwe plaat werd ook uitgesteld.  Mogelijk had dat te maken met haar getuigenis over seksueel geweld.  

Nu heeft Trixie Whitley een datum bekendgemaakt voor haar nieuwe plaat. Op 29 maart komt "Lacuna" uit, haar derde album na "Porta bohemica" en "Fourth corner".

Vandaag is al een eerste single te beluisteren: "Touch". Het is ook het eerste deel van een video-drieluik door Hannah Marshall, die deze zomer ook al de visuals regisseerde van Trixie Whitleys shows op Pukkelpop en Lowlands. Hannah Marshall maakte eerder ook al video’s voor The XX, Florence and The Machine en Savages. De eerste van drie video’s komt er later deze maand aan. 

Het album “Lacuna” komt eraan op 29 maart. Trixie Whitley maakte het samen met producer Little Shalimar. Naar eigen zeggen gaan ze aan de slag  met soul en is het resultaat een mix van analoge elektronica, hypnotische ritmes en de indrukwekkende stem van Trixie Whitley. Het album is geschreven en opgenomen in Brooklyn, de thuisbasis van Whitley. Er volgt ook een concerttournee door Europa en Noord-Amerika.

Meest gelezen