Videospeler inladen...

Vijf Poolse tieners komen om bij brand in een "escape room", gaslek wellicht de oorzaak

Vijf tieners zijn in Polen om het leven gekomen bij een brand in een escape room, een spelactiviteit waarbij de deelnemers opgesloten worden in een ruimte en waar ze aan de hand van puzzels en raadsels een uitweg moeten vinden. De feiten deden zich voor in Koszalin, in het noorden van Polen. De oorzaak van de brand is wellicht een gaslek.

Een spel in een escape room is vijf tienermeisjes fataal geworden in Koszalin in het noorden van Polen. De vijf deelneemsters aan het ontsnappingsspel kwamen om in een brand. "De slachtoffers van deze tragedie zijn jongeren van 15 jaar, meisjes die een verjaardag vierden", verklaarde minister Joachim Brudzinski aan de commerciële televisiezender TVN24.

De woordvoerder van de lokale brandweer van Koszalin bevestigde aan AFP dat de slachtoffers jonge meisjes zijn. Verder raakte een man van ongeveer 25 jaar ernstig verbrand. De brand werd in de vooravond gemeld. De oorzaak is wellicht een gaslek.

De minister van Binnenlandse Zaken Brudzinski heeft aan de brandweer maatregelen gevraagd om de brandveiligheid van escape rooms te controleren. Polen telt naar schatting duizend escape rooms.

Videospeler inladen...

Bekijk hier het fragment uit “Het Journaal”:

Videospeler inladen...

Meest gelezen