Videospeler inladen...

Vlaams Belang wil totale migratiestop, maar heeft ook sociale recepten die links lijken

Vlaams Belang trekt naar de regionale, federale en Europese verkiezingen met de slogan "Bescherm onze mensen". Daarom wil de partij onder meer een totale migratiestop, maar ook een pensioen van 1.500 euro voor iedereen die 42 jaar heeft gewerkt. Het programma is voorgesteld door partijvoorzitter Tom Van Grieken, Kamerfractieleider Barbara Pas en Vlaams fractieleider Chris Janssens. 

"On a déjà donné", aldus partijvoorzitter Tom Van Grieken. "Als je onze grootsteden bezoekt, denk ik dat we het Vlaanderen van morgen kunnen opbouwen, maar dat we wel een migratiestop nodig hebben en dat de rotte appels eruit moeten." Welke zijn dan die rotte appels? "Rotte appels die Molenbeek op stelten zetten, rotte appels die hier alleen zijn om te profiteren van de sociale zekerheid en rotte appels die een extreme vorm van islam proberen op te leggen."

Het beeld van migratie als bedreiging voor onze welvaart, met andere woorden. Een variant op eerdere slogans als "Eigen volk eerst" en "Eerst onze mensen". Daarom wil Vlaams Belang een migratiestop voor minstens 10 jaar.

"Bescherm onze mensen" slaat ook op het sociale, en daar legt de extreemrechtse partij accenten die weggeplukt lijken van linkse partijprogramma's. Zo pleit ze voor een minimumpensioen van 1.500 euro voor iedereen die 42 jaar heeft gewerkt. Op economisch vlak wordt gepleit voor "een assertieve Vlaamse verankering", bijvoorbeeld door de energiesector te nationaliseren.

Ook Vlaanderen moet worden beschermd. Vandaar het aanhoudende pleidooi voor Vlaamse onafhankelijkheid.

bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal"

Videospeler inladen...

bekijk hieronder het volledige gesprek met Tom Van Grieken in "Terzake"

Videospeler inladen...

Meest gelezen