Videospeler inladen...

Werkstraf van 200 uur voor zwaar geweld tegen de politie aan het station van Brugge

Een twintiger uit Brugge is veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur voor zwaar geweld tegen de politie aan het station van Brugge. Op beelden die na het incident opdoken, was te zien hoe twee agenten enkele rake klappen moeten incasseren. 

Even recapituleren naar vorige zomer. Onze redactie kreeg beelden in handen die tonen hoe enkele agenten zwaar aangepakt worden. De politie had een auto met twee inzittenden tegengehouden voor een verkeersovertreding, waarop een van de inzittenden wegvlucht onder het station. Aan de andere kant van het station kon hij gevat worden. Op dat ogenblik kwam zijn broer aangereden tot vlak bij de agenten. Hij stapte uit en begon op een van de agenten in te slaan. 

Lees verder onder de video.

Videospeler inladen...

De bestuurder ontkende de slagen niet, maar zijn advocaat plaatste wel vraagtekens bij het optreden van de politie. "Kon dat daar nu niet op een andere manier geregeld zijn?", wierp meester Luc Arnou op. De man krijgt een werkstraf van 200 uur. Als hij die niet uitvoert, zal hij toch nog een gevangenisstraf van twee jaar krijgen. Hij moet ook 1.000 euro schadevergoeding betalen aan de motorrijder. Zijn broer werd vrijgesproken.

Meest gelezen