Ocasio-Cortez in de oude en nieuwe clip.

Internettrollen krijgen (alweer) lik op stuk van Congreslid Ocasio-Cortez: ze danst in de gangen van het Congres

Kersvers Democratisch Congreslid Alexandria Ocasio-Cortez (29) heeft haar internettrollen opnieuw lik op stuk gegeven. Deze week dook van haar op Twitter een oude video op waarin ze als studente uitbundig staat te dansen op een dak, en dat met als bijschrift "de betweterige communist die zich gedraagt als leeghoofd". Maar dat was buiten Ocasio-Cortez gerekend die duidelijk met veel plezier een nieuwe video opnam, dansend in de wandelgangen van het Congres.    

De oude clip van 30 seconden verscheen woensdag, één dag voor Ocasio-Cortez de eed aflegde als jongste vrouw ooit in het Amerikaanse Congres, en werd meer dan 8 miljoen keer bekeken. Een sexy Ocasio-Cortez swingt erop los op een dak van een gebouw van de Boston University waar ze school liep. De tweet kwam van een zekere AnonymousQ1776 die als bijschrift zette: "Hier zie je Amerika's favoriete betweterige communist, die zich gedraagt als het domme leeghoofd dat ze is". 

De poging om het Congreslid in een kwaad daglicht te stellen, slonk echter als sneeuw voor de zon toen de massale reacties ruimschoots positief uitdraaiden. Intussen is het Twitteraccount van AnonymousQ1776 niet langer terug te vinden.

Bovenstaande clip werd trouwens geknipt uit een 4 minuten durende video die acht jaar geleden op YouTube (bekijk het hieronder) werd gezet. Een groep van twintig studenten brengt een hommage aan de jaren 80-filmklassieker "The breakfast club" door bepaalde scènes na te dansen.  

Ocasio-Cortez heeft nog altijd de smaak te pakken en gaf de critici lik op stuk door een nieuwe dansvideo op te nemen, eentje aan de deur van haar kantoor op Capitol Hill en op de opzwepende tonen van het nummer "War"van Edwin Starr.

"Ik hoor dat de Republikeinen dansende vrouwen schandalig vinden. Wacht tot ze erachter komen dat ook Congresleden dansen. Fijn weekend iedereen", schrijft ze met een kwinkslag bij haar nieuwe clip.   

Ocasia-Cortez bijt altijd van zich af

Ocasio-Cortez is een jonge latina uit een arbeidersgezin van Porto Ricaanse afkomst uit de Bronx, haar ouders werkten als buschauffeur en poetsvrouw. Zelf studeerde ze economie en internationale betrekkingen aan de prestigieuze Boston University. Verrassend genoeg ging ze anderhalf jaar geleden aan de slag -met een hoger diploma in de hand- als barmeisje om haar studielening af te betalen en haar moeder die weduwe werd, financieel te steunen.   

Dat Ocasio-Cortez het niet te breed heeft, bleek ook tijdens haar kiescampagne toen ze liet optekenen dat ze niet meteen iets kon huren in Washington en dat het wachten zou zijn op haar eerste loon als Congreslid.

Op die uitspraak kwam kritiek toen Eddie Scarry, journalist bij het conservatieve weekblad The Washington Examiner, een foto postte van Ocasio-Cortez met als bijschrift "Deze foto werd net genomen door personeel bij het Congres. Ik zal je zeggen: dat jasje en die mantel zien er niet uit alsof dat meisje moet overleven." Waarmee Scarry suggereerde dat Ocasio-Cortez loog over haar financiële situatie. "Als ik in het Congres zou rondlopen in een zak, zouden ze lachen en mijn achterkant fotograferen", beet het Congreslid van zich af op sociale media waar ze 3,3 miljoen volgers heeft.

Eerder kwam er ook kritiek van Fox News over de dure merkkledij die Ocasio-Cortez droeg voor een fotoshoot in een magazine. Ze reageerde toen kort en bondig dat ze het stijlvolle maatpak in bruikleen had gekregen.

Meest gelezen