Atletiektrainer uit Rotterdam misbruikte jarenlang minderjarige meisjes

Een 58-jarige atletiektrainer uit Rotterdam heeft in de afgelopen 35 jaar zeker 9 meisjes tussen de 11 en 18 jaar misbruikt. Dat bevestigt de Nederlandse Atletiekunie aan de NOS. De man mag levenslang geen lid meer zijn van de Atletiekunie. 

De zaak ging in 2017 aan het rollen toen een vertrouwenspersoon van een atletiekclub een melding van misbruik overmaakte aan de Atletiekunie. Afgelopen zomer heeft de betrokken trainer uiteindelijk een volledige bekentenis afgelegd bij de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak.

De aanklager van het Instituut Sportrechtspraak heeft het over "een ernstige inbreuk op de persoonlijke integriteit van zeer jeugdige atletes" en dat over een periode van een groot aantal jaren, klinkt het. Bij zeker 3 slachtoffers heeft het misbruik "een zeer negatieve en onherstelbare impact gehad op de geestelijke gesteldheid en het leven in het algemeen".

Uit de uitspraak van het Instituut Sportrechtspraak blijkt verder dat de man geen spijt heeft betuigd en geen inlevingsvermogen heeft getoond. Hij is nu levenslang uitgesloten van lidmaatschap bij de Atletiekunie. In het sportverenigingsrecht is dat de zwaarst mogelijk straf, aldus de NOS.

Meest gelezen