Brusselse brandweer bevrijdt 10-jarige jongen uit schoorsteen

Een niet-alledaagse interventie voor de brandweer van Brussel gisteravond. Een jongen van 10 uit Sint-Pieters-Woluwe was klem komen te zitten in een schoorsteen, meldt Bruzz. Het kind kon snel uit zijn hachelijke positie gered worden en raakte niet gewond.

"De jongen was aan het spelen met een zaklamp, waarschijnlijk een amateur-speleoloog", vertelt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer met een knipoog. "Op een zeker moment is de zaklamp gevallen in de holte van de schouw. De jongen probeerde die zaklamp te recuperen en kwam zo klem te zitten met zijn benen. De ouders hebben dan een beroep gedaan op de brandweer om het kind vrij te maken."

De brandweerlui konden de jongen relatief snel bevrijden. "Ze hebben de jongen in een goeie positie gedraaid tot er de minste weerstand was en hebben hem er dan lichtjes uitgetrokken. Er moest niets afgebroken worden aan de structuur van de schoorsteen."

"De jongen was gelukkig niet gewond, hij was juist een beetje onder de indruk van het gebeurde", voegt brandweerman Walter Derieuw er nog aan toe. "Het ging ook om een niet-gebruikte schouw. De leidingen waren proper, de jongen moest dus ook geen douche nemen na zijn hachelijke avontuur."

Het was in elk geval een niet-alledaagse interventie voor de brandweer. "In december vorig jaar hadden we iemand die in het afzuigsysteem van een restaurant was gekropen. Dat is een soortgelijk geval dat ik me nog herinner", aldus nog Walter Derieuw. 

Meest gelezen