(c) Copyright 2019, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Duitse zusterpartijen CDU en CSU sluiten vrede na bitter gevecht vorig jaar

De maandenlange tweedracht tussen de Duitse christendemocratische partij CDU en haar Beierse zusterpartij CSU is bijgelegd, zo hebben leiders van beide partijen gezegd.

Alexander Dobrindt, een vooraanstaande CSU'er, zei dat de samenwerkende concurrentie tussen de twee partijen ons altijd goed gedaan heeft, maar dat het tijd was om de pagina om te draaien na de recente geschillen.

Annegret Kramp-Karrenbauer, die het leiderschap van de CDU vorige maand overnam van bondskanselier Angela Merkel, zei dat er in de toekomst ongetwijfeld meningsverschillen zouden zijn, maar dat de debatten op de juiste plaats en met de juiste toon zouden worden gevoerd. "Het zal een spannende verhouding blijven, maar gedragen door duidelijk meer overeenkomsten", aldus Kramp-Karrenbauer.

De verzoenende toon komt na een bitter openlijk geschil over migratie vorig jaar, waarin de CSU hardere maatregelen voor asielzoekers eiste. De zeven decennia oude alliantie tussen CDU en CSU ging bijna ten onder door het geschil.

Meest gelezen