foto Peter Hilz (C)

Miljardeninvestering in Antwerpse haven op komst?

De Britse chemiegroep Ineos staat op het punt om 2,7 miljard euro te investeren in 2 nieuwe fabrieken in de haven van Antwerpen. Dat schrijft De Tijd. Antwerps schepen voor de haven, Annick De Ridder (N-VA), bevestigt dat er gesprekken lopen.

Volgens de krant gaat het om de grootste investering in de Europese chemiesector in twintig jaar en de grootste ooit voor het bedrijf. De 2 nieuwe fabrieken zouden werk kunnen bieden aan zo'n 500 mensen. 

Dit gaat over een zeer grote en belangrijke investering voor de Antwerpse haven

Annick De Ridder, havenschepen

Kersvers Antwerps havenschepen, Annick De Ridder,  bevestigt dat er verregaande en positieve gesprekken lopen met Ineos. "Dit gaat over een zeer grote en belangrijke investering voor de Antwerpse haven", klinkt het.

Maar omdat de gesprekken nog niet volledig zijn afgerond, kan De Ridder geen verdere details kwijt, bijvoorbeeld over de omvang van de investering of het aantal jobs. "We hopen daar binnenkort meer over te kunnen zeggen", luidt het. 

Keuze voor Antwerpen boven Rotterdam.

De 2 nieuwe fabrieken zouden de basisgrondstof leveren om bijvoorbeeld kunststoffen of isolatiemateriaal te vervaardigen. Volgens de krant De Tijd was Ineos ook in gesprek met de haven van Rotterdam.

Maar de chemiegroep zou voor Antwerpen hebben gekozen wegens zijn ligging. Want het  gros van de productie van de twee nieuwe fabrieken zou bestemd zijn voor de chemiebedrijven in Antwerpen. De bouw van de fabrieken kan vier tot vijf jaar duren.    

Meest gelezen