Videospeler inladen...

Rederij wil betalen voor het opruimen van overboord geslagen containers

De Zwitserse rederij MSC zal de kosten betalen voor het opruimen van de 270 containers die op 2 januari door het schip MSC Zoe op zee verloren werden en die nadien aanspoelden op de Duitse en Nederlandse Waddeneilanden. Dat heeft het bedrijf aangekondigd in een persmededeling.

De rederij heeft zelf bergingsbedrijven in de hand genomen en laat weten dat het zal doorgaan met de zoekactie tot de laatste container is gevonden. Ook zullen de Duitse en Nederlandse stranden waar spullen uit de containers zijn aangespoeld voor langere tijd in de gaten worden gehouden tot alle brokstukken verwijderd zijn.

De MSC Zoe verloor zeker 270 zeecontainers tijdens zwaar weer in de nacht van dinsdag op woensdag, toen het langs de Waddeneilanden op weg was naar Bremen.  

De Nederlandse overheid heeft de rederij verantwoordelijk gesteld voor het verlies en de berging van de containers en van hun inhoud. Er is ook een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar het incident.

Meest gelezen