SP.A-voorzitter John Crombez: "De migratie naar Europa moet minderen"

SP.A-voorzitter John Crombez vindt dat de migratie naar Europa moet verminderen, anders wordt de situatie onhoudbaar. Dat zegt hij in een interview met de krant De Zondag. Er moet meer opvang komen in de regio zodat vluchtelingen in de buurt van hun eigen land kunnen blijven, klinkt het.

"Vluchtelingen moeten daar kunnen blijven, dat is onze visie", aldus de voorzitter van SP.A. "Alleen zo kan je de migratiestromen controleren." Op de opmerking of hij net zoals de N-VA klinkt, zegt hij dat dat "helemaal niet" het geval is. "Wij durven zeggen dat we meer moeten investeren in opvang daar." Vervolgens nam hij het beleid van gewezen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) op de korrel. "Ik heb Francken vooral horen communiceren, maar zijn beleid was anders." Het volledige interview kan u hier lezen.

Meest gelezen