Videospeler inladen...

Groot verdriet op kinderboerderij: koe sterft door opeten van drankblikje

Groot verdriet dit weekend bij de medewerkers van Hoeve Hangerijn, een kinderboerderij en belevenis- en ontmoetingshoeve langs de Gemeneweg-Zuid in Assebroek. Een van hun koeien, genaamd Loe, liet plots het leven. Het dier had wellicht een metalen blikje opgegeten dat in de weide werd gegooid.

"De schuur blijft dit weekend gesloten door het overlijden van onze koe. Ze is gestorven door metaal in haar buik, een blik. Bij deze een extra oproep om nooit afval in een weide te gooien. Zwerfvuil is dodelijk", delen de eigenaars van Hoeve Hangerijn mee op Facebook. Veel bezoekers reageren intussen met pijn in het hart op het nieuws.

Jaarlijks sterven er duizenden koeien in de weide door achtergelaten afval, vooral drankblikjes. Het gebeurt vooral wanneer het gras gemaaid wordt en de koe kleine stukjes metaal opeet. Dat zorgt voor inwendige verwondingen, waardoor de koe ziek wordt of zelfs sterft.

Om het dier te redden plaatst de veearts meestal een magneet in de buik om de stukjes metaal te kunnen verzamelen. Dat heeft alleen effect als de dierenarts er snel genoeg bij is. Ook hier is dat nog geprobeerd maar het was tevergeefs.

bekijk hieronder de reportage van "Karrewiet"

Videospeler inladen...

Meest gelezen