Videospeler inladen...

Mehdi Nemmouche zal morgen aanwezig zijn op zijn proces

 Beschuldigde Mehdi Nemmouche zal morgen voor het hof van assisen van Brussel verschijnen voor de loting van de juryleden. Dat heeft een van zijn advocaten, Henri Laquay, aan het persbureau Belga bevestigd.

Nemmouche en Nacer Bendrer worden ervan beschuldigd dader of mededader te zijn van de terreuraanslag van 24 mei 2014 op het Joods Museum in Brussel. Vier mensen werden daarbij gedood.

De andere advocaat van de beschuldigde, Sébastien Courtoy, had na de inleidende zitting in december gezegd dat zijn cliënt het begin van het proces waarschijnlijk niet zou bijwonen. Hij was toen geïrriteerd omdat vrijwel alle getuigen die de verdediging wou oproepen, afgewezen werden door het assisenhof.

Herbekijk hieronder de reportage uit Het Journaal:

Videospeler inladen...

Meest gelezen