Videospeler inladen...

Antwerpse gemeenteraad is geïnstalleerd, schepenen leggen de eed af

In Antwerpen is de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd en hebben de schepenen van N-VA, SP.A en Open VLD de eed afgelegd bij burgemeester Bart De Wever. Het nieuwe Antwerpse stadsbestuur kan er nu echt aan beginnen, ook al ontbreekt er nog één schepen. 

Het nieuwe stadsbestuur De Wever II telt drie nieuwe schepenen. Annick De Ridder wordt voor N-VA havenschepen. Nieuw zijn ook de SP.A'ers Jinnih Beels (onderwijs, jeugd, integratie en inburgering) en Tom Meeuws (sociale zaken). 

SP.A heeft in Antwerpen eigenlijk drie schepenen. Maar de derde, die voorzitter wordt van het Bijzonder Comité voor de Sociale Diensten, het vroegere OCMW, is nog niet gevonden. Voorlopig neemt de schepen van sociale zaken Tom Meeuws de functie er gewoon bij. 

Goedele Devroy: "Dit onwaarschijnlijke huwelijk tussen N-VA en SP.A kan nog moeilijk worden"

Videospeler inladen...

Meest gelezen