Bewoners Asse bang voor onteigening

Heel wat inwoners van Asse zijn bang dat ze onteigend worden. Ze hebben onlangs een brief gekregen over de uitbreiding van de Ring. En daardoor riskeren ze hun huis te verliezen.

Al dertig jaar lang leeft Charly Buyens in complete onzekerheid door de plannen voor de Ringweg. Sinds deze week worden er weer opmetingen gedaan in de straten van het centrum waar hij woont. Waardoor een mogelijke onteigening van zijn huis dichter komt. "Om de tien weken staan ze hier plots metingen te doen in de straat, zonder dat we weten wat er gaande is. Zo gaat het al jaren. Ik ben ziek, heb kanker overwonnen, mijn moeder die hier bij mij woont heeft al een zekere leeftijd. Dit doet ons echt geen goed."

Plannen

De Ringweg rond Asse moet er komen om het verkeer tussen Brussel en Dendermonde en Aalst en Ternat uit het centrum te weren. De aanleg sleept al tientallen jaren aan maar zou nu toch bijna starten. 

Meest gelezen