Videospeler inladen...

Burgemeester Ramsgate: "Ik zal de eerste zijn op het schip naar Oostende"

In Ramsgate aan de Engelse kust zijn ze de haven aan het uitbaggeren voor een nieuwe veerdienst. Die zou er, na de brexit (op 29 maart), moeten komen tussen Ramsgate en Oostende. 

Of de nieuwe ferry verbinding er komt en wanneer is nog heel onduidelijk. De burgemeester van Ramsgate Trevor Shonk ziet het wel zitten. "Elke investering in Ramsgate is fantastisch", zegt hij.

Steve Coombes van het burgerplatform Ramsgate Action Group heeft zo zijn twijfels over het project en vooral over het bedrijf achter de nieuwe ferryverbinding Seaborne Freight. "Het bedrijf heeft geen schepen, personeel, terrein of investeerders", zegt Coombes. "Dit is erger dan Monty Python."

De kersverse burgemeester van Oostende Bart Tommelein heeft ook vragen bij het ferryproject. Hij trekt volgende week naar Ramsgate.

Tommelein is niet tegen een nieuwe ferryverbinding, maar hij wil financiële garanties van de nieuwe ferrymaatschappij. Sinds 2013 vertrekt er geen ferry meer vanuit Oostende, na het faillissement van Trans Europe Ferries. 

Bart Tommelein over de ferryverbinding

Videospeler inladen...

bekijk hieronder de reportage van onze reporter Ivan Ollevier over Ramsgate

Videospeler inladen...

Meest gelezen