Crowdfunding helpt Ieperfest weer op weg

Ieperfest is er in geslaagd via crowdfunding genoeg centen te verzamelen. De organisatie van het Ieperse muziekfestival deed na een moeilijke editie een oproep om 15.000 euro in te zamelen, wat gelukt is. Inmiddels is ook de nieuwe datum bekendgemaakt.

Het Ieper Hardcore Fest, kortweg Ieperfest, kende afgelopen zomer een moeilijke editie. Het genre hardcore dooft wat uit, het weer zat tegen en ook de concurrentie met andere festivals, Alcatraz in Kortrijk voorop, begon wat door te wegen.

Om de continuïteit te garanderen, besliste Ieperfest zijn fans aan te spreken en zo geld in te zamelen. Er werd gemikt op 15.000 euro, maar de teller staat ondertussen op bijna 17.000 euro. "Het beoogde bedrag werd inmiddels bereikt, waarvoor we natuurlijk iedereen oprecht danken", aldus organisator Davy Bauwen. "Elke cent meer kan het festival enkel maar helpen, dus we hopen nog iets meer binnen te halen. De campagne loopt nog vijf dagen."

Ieperfest heeft inmiddels een nieuwe datum gezocht, en gevonden. De komende editie vindt plaats van 5 juli tot en met 7 juli. En ook de eerste namen zijn al bekend. Op de affiche prijken onder meer Wiegedood, Wisdom in Chains, Madball en Amen Ra, de postmetalband rond zanger Colin Van Eekchout die echt doorbrak door zijn passages op Ieperfest.

Ieperfest blijft een buitenbeentje op de muziekkalender. Naast optredens worden ook lezingen gegeven, documentaires getoond en zijn er tal van ngo-standjes. Al het eten is er veganistisch en met ecologische inspanningen, zoals droogtoiletten en zuiverende rietvelden, sleepte het festival al meerdere keren prijzen in de wacht.

Meest gelezen