Dader van dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Zonnebeke vrij onder voorwaarden

De man van 29 die zaterdag in Zonnebeke een 71-jarige vrouw aanreed en daarna vluchtmisdrijf pleegde, is vrijgelaten onder voorwaarden. Dat meldt het parket van Ieper. De fietsster overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Het ongeval gebeurde zaterdagavond in de Frezenbergstraat in Zonnebeke. Het slachtoffer liep met haar fiets aan de hand langs de kant van de weg toen ze werd omvergereden. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf, maar kon snel gevat worden op basis van de brokstukken op de plaats van het ongeval.

De vrouw werd ter plaatse gereanimeerd, maar overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Na het ongeval legde de man een positieve ademtest af. Er werd ook een bloedstaal genomen om te controleren of hij op het ogenblik van het ongeval onder invloed van verdovende middelen was.

"Hij verklaarde achteraf dat hij dacht dat hij een paaltje had geraakt en daarom niet was gestopt", vertelt parketwoordvoerder Johan Lescrauwaet. Hij kwam vandaag vrij onder voorwaarden. Zo mag hij onder andere geen alcohol meer drinken of verdovende middelen gebruiken.

Meest gelezen