"Eigenlijk verwacht je van je ouders dat ze normaler worden…"

Het is niet altijd even evident om een oplossing te vinden voor huishoudelijke taken binnen een gezin. Maar in het gezin Bork uit Harrogate, in het Engelse graafschap North Yorkshire, heeft men daar al bijna 20 jaar lang een manier voor gevonden: een wedstrijdje spelen van het iconische racespel Mario Kart. Wie de traagste is, zal het geweten hebben. Zoon Louis deelde een kleine week geleden een foto van zijn ouders, Claire (54) en Andy (55), op het discussieforum van Reddit, terwijl ze met een wedstrijd bezig waren, en die ging daarna snel viraal. De foto dateerde al van enkele jaren geleden, maar aan het enthousiasme voor Mario Kart is intussen nog geen einde gekomen.

Het verhaal begint in 1999, toen de ouders een Nintendo 64 cadeau gaven aan hun kinderen, maar enkele jaren later beslisten om het racespel Mario Kart voor hun eigen genot te gebruiken. En dan vooral om de verdeling van de huishoudelijke taken in goede banen te leiden.

Moeder Claire op nieuwswebsite Independent: "We zijn ermee begonnen, omdat we op een gegeven moment overeenkwamen dat dat dé manier was om tot een beslissing te komen. Want mijn man en ik zijn beiden erg competitief."

"De regels zijn eigenlijk eenvoudig. We doen een 'grand prix' om te beslissen wie de koffie of thee zet, en we doen een wedstrijd tegen elkaar om te bepalen wie de afwas doet. Dat is dan op basis van maximaal 3 spelletjes. Als we gehaast zijn, doen we ook wel eens een wedstrijdje om te bepalen wie de thee klaarmaakt. Het is soms echt afhankelijk van de tijd die we hebben."

"Weet je, toen de kinderen nog baby’s waren, speelden mijn man en ik met de kaarten om te beslissen wie ’s nachts moest opstaan om hen de fles te geven."

Vader Andy: "Maar dat duurde veel te lang. Toen we Mario Kart in huis haalden, konden we meer tijd uitsparen. En het was ook plezanter."

Claire: "We zijn aan elkaar gewaagd. Maar als ik me slecht voel, dan durft Andy die situatie wel eens te misbruiken om te winnen. Soms gebeurt het dat een van ons twee dagen na mekaar de thee moet zetten, omdat hij steeds verliest. Het zij zo. Het spel wordt eerlijk gespeeld en de afspraken zijn vooraf duidelijk gemaakt. Daar wordt dus nooit ruzie over gemaakt."

Zoon Louis: "Eigenlijk verwacht je van je ouders dat, terwijl je zelf volwassen wordt, dat zij tenminste normaler worden…"

Meest gelezen