Videospeler inladen...

Els Keytsman: "Het antisemitisme neemt opnieuw toe"

Het centrum voor gelijke kansen en tegen discriminatie Unia heeft zich burgerlijke partij gesteld in het proces tegen Mehdi Nemmouche, die verdacht wordt van de aanslag op het Joods Museum in Brussel vier jaar geleden. Volgens directeur Els Keytsman gaat het duidelijk om een antisemitisch haatmisdrijf. Het antisemitisme neemt de laatste jaren opnieuw toe en daarom vraagt Keysman aan de regering om de Waakzaamheidscel Antisemitisme opnieuw op te richten. In die cel werken Binnenlandse Zaken, politie, joodse organisaties en Unia samen om het antisemitisme te bestrijden.

"Terzake" bezocht het Joods Museum en de Grote Synagoge in Brussel. Bekijk hieronder de volledige reportage.

Videospeler inladen...

Meest gelezen