Geen hertelling van de stemmen in Zelzate

De gemeenteraadsverkiezingen in Zelzate zijn geldig verklaard, ondanks de klacht van uittredend burgemeester Frank Bruggeman. Er komt dus geen hertelling of herverkiezing.

In Zelzate werd eind november een bezwaar ingediend tegen de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Net op de valreep, want 28 november was de deadline om klachten in te dienen bij De Raad voor Verkiezingsbetwistingen. VLD-SD, de partij van uittredend burgemeester Frank Bruggeman, en de partij 'Zelzate Positief' vroegen een hertelling. Maar die zal er dus niet komen.

De Raad voor Verkiezingsbetwistingen heeft beslist dat de gemeenteraadsverkiezingen in Zelzate toch geldig zijn. De stemmen moeten dus niet herteld worden en er komen ook geen nieuwe verkiezingen. Er kan wel nog beroep aangetekend worden, maar hoe dan ook zal het nieuwe gemeentebestuur van SP.A en het extreemlinkse PVDA binnenkort officieel aan de slag gaan. 

kasto80

Meest gelezen