Videospeler inladen...

Kevin Spacey in staat van beschuldiging gesteld

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey is aangeklaagd wegens seksuele agressie. Hij is vrijgelaten op borgtocht.

Een rechter in Nantucket, Massachusetts, heeft de voormalige “House of Cards"- acteur Kevin Spacey in staat van beschuldiging gesteld, omdat hij een jongen van 18 alcohol gaf in een bar, wat verboden is onder de 21 jaar in die staat. Toen hij de  jongen dronken gevoerd had, zou Spacey hem hebben aangerand. Het slachtoffer is de zoon van een voormalige nieuwslezeres. Zij bracht het verhaal naar buiten.

Vrij op borg

Kevin Spacey begaf zich naar de rechtszaal op het sjieke eilandje Nantucket in zijn privé-vliegtuig. Zijn advocaten pleitten onschuldig en zelf deed hij er het zwijgen toe. Spacey is vrijgelaten op borgtocht. HIj mag geen contact hebben met het slachtoffer. Op 4 maart wordt de zaak voortgezet; dan hoeft hij niet te komen.

Het was de eerste keer dat Spacey voor een rechter moet komen. In Los Angeles en in Londen lopen nog andere onderzoeken tegen hem, wegens soortgelijke feiten.

Merkwaardige kerstvideo

Onder de noemer "Let me be frank" postte Kevin Spacey net voor Kerstmis een video van zichzelf, in de huid van zijn vroegere personage Frank Underwood, waarin hij zichzelf witwaste en zei “dat hij zeker niet de prijs zou betalen voor iets wat hij niet had gedaan".

Acteur Kevin Spacey is 59. Hij won een Oscar voor zijn bijrol in de film "The usual suspects".

Meest gelezen