BELGA/VERGULT

Meer dan 44.000 nieuwe jobs in een jaar tijd

In een jaar tijd zijn er in ons land 44.206 jobs bij gekomen, waarvan 42.233 in de private sector. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid. De werkzaamheidsgraad bereikt daarmee 70 procent.  

“Nog nooit waren er zoveel Belgen aan de slag als vandaag”, zegt minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD). Voor het eerst in meer dan 20 jaar zijn zeven op de tien van alle 20- tot 64-jarigen aan de slag. De werkzaamheidsgraad is gestegen tot 70 procent.

Omdat er een recordaantal openstaande vacatures zijn, wil De Block de werkzaamheidsgraad nog omhoog krijgen. Dat kan op korte termijn door de volledige uitvoering van de arbeidsdeal. Eén van de maatregelen van deze deal helpt werkzoekenden om zich bij te scholen door hun ontslagpremie om te zetten naar een opleidingsbudget. Dat budget wordt vrijgesteld van sociale bijdragen en belastingen.

Meest gelezen