Nieuwe attractie in Brugge... maar je mag niet te breed zijn

De Bruggelingen hadden tijdens hun nieuwjaarsreceptie een extra reden om te klinken. Ze hebben er een nieuwe attractie bij op de Grote Markt. Je kan voortaan de toren van het Historium bezoeken. Dat is het museum over de stadsgeschiedenis van Brugge. Maar daarvoor moet je wel kunnen passeren langs een poortje dat amper 42 centimeter breed is.

De toren van het Historium is 35 meter hoog en je ziet er belangrijke Brugse gebouwen zoals de Sint-Salvatorskathedraal, het Concertgebouw en het Belfort. "Doordat het niet zo hoog is als het Belfort heb je het gevoel dat je echt in de stad staat, niet erboven", zegt Christoph Roose van het Historium. "We houden ook rekening met de fysieke mogelijkheden van de mensen. Geen 365 trappen zoals in het Belfort. In het Historium zijn dat er 'maar' zo'n 150."

De 150 trappen zijn niet het enige obstakel. De toegangsdeur is maar 42 centimeter breed. Beneden staat er een poortje om te testen of je boven door die deur zal geraken. Hopelijk levert dat geen al te gênante situaties op.

Brugge, Historium, toerisme

Meest gelezen