Videospeler inladen...

Nieuwe klacht tegen veroordeelde tienerpooier Moreno, rapper Eddyani stuurt kat naar ontmoeting met slachtoffers

Het voorbije weekend is er heel wat commotie ontstaan over het nummer "Amigo" van de Antwerpse rapper Soufiane Eddyani, die zijn nummer opdroeg aan de voor tienerpooierschap veroordeelde rapper Moreno. Er is intussen een nieuwe klacht ingediend tegen de rapper Moreno, bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. Het zou gaan om een klacht rond tienerpooierschap, maar dat is niet bevestigd door het parket. Een geplande ontmoeting tussen Eddyani en twee slachtoffers van tienerpooiers is niet doorgegaan, bevestigt begeleidster Saskia Van Nieuwenhove in "De afspraak".

Er is een nieuwe klacht ingediend tegen de rapper Moreno. De klacht zou opnieuw draaien rond tienerpooierschap, waarvoor hij eerder al werd veroordeeld.

Een bevriende rapper, Soufiane Eddyani, droeg zijn nummer "Amigo" op aan hem. Daar was het voorbije weekend heel wat commotie over. Eddyani zou vandaag samen met begeleidster Saskia Van Nieuwenhove slachtoffers van tienerpooiers gaan bezoeken, maar die ontmoeting is niet doorgegaan. 

"Er was een gesprek op een geheime locatie gepland met Soufiane Eddyani en twee meerderjarige slachtoffers van tienerpooiers. Ik vond het niet kunnen dat er minderjarigen bij betrokken zouden worden. Twee meisjes waren bereid om dat gesprek aan te gaan. Ik kan nu alleen maar zeggen dat hij zijn kat heeft gestuurd", zegt Saskia Van Nieuwenhove in "De afspraak".

"Die meisjes waren veel moediger dan Eddyani. Het gaat om een zwaar strafdossier van acht jaar effectief voor mensenhandel. Het gaat om systematische seksuele uitbuiting. De gruwel voor die meisjes was enorm. Die meisjes wilden zeggen dat het nummer van Eddyani niet kan. Ze zijn zo gebruuskeerd en hebben zoveel meegemaakt, dat ze minder vallen over de tekst, maar wel hard de neiging hebben om Eddyani te zeggen wat mensenhandel is."

De meisjes die het slachtoffer waren van mensenhandel waren ook bijzonder verontwaardigd dat tienerpooier Moreno de toestemming zou hebben gekregen van Justitie om een videoclip te maken in Ibiza. "Dat is aanvaard binnen de strafuitvoering door de assistent van Justitie", aldus Van Nieuwenhove.

Ik weet wat mijn bedoelingen waren en die waren alleen maar goed

Soufiane Eddyani

Soufiane Eddyani heeft vanavond gereageerd met een videoboodschap op Instagram. "Ik heb jullie heel veel te vertellen, maar ik ga het als verrassing houden voor binnenkort", zegt hij aan het stuur van zijn auto.

"Binnenkort ga ik jullie alles meegeven. Voor de rest ben ik alleen maar positiviteit. Verder met de muziek, verder met hetgeen waar wij heel goed in zijn. Mensen, alsjeblief, toon een klein beetje empathie, een klein beetje medeleven. En voor zij die verkeerd denken, jullie mogen verkeerd denken, ik weet wat mijn bedoelingen waren. Die waren alleen maar goed. Voor de rest zal ik hier binnenkort wel over spreken", aldus Eddyani.

Videospeler inladen...

Herbekijk het gesprek over Soufiane Eddyani in "De afspraak":

Videospeler inladen...

Meest gelezen