Opnieuw een poederbrief: deze keer voor Oostendse burgemeester Bart Tommelein

In Oostende is een poederbrief gevonden die bestemd was voor de nieuwe burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). De brief werd onderschept in het verdeelcentrum van de post in Oostende en bleek ongevaarlijk te zijn. 

Onmiddellijk werd de politie verwittigd. Volgens korpschef Philip Caestecker nemen ze in zulke gevallen nooit een risico en wordt de gebruikelijke procedure opgestart. Het poeder werd onderzocht en het blijkt om een onschuldige substantie te gaan. 

Schrikken voor Tommelein

Burgemeester Bart Tommelein heeft geen idee wie de brief kan gestuurd hebben. Het is trouwens niet de eerste keer dat hij zo'n dreigbrief krijgt. Ooit kreeg hij een kogel toegestuurd. "Zo'n poederbrief opsturen naar een publiek figuur is toch maatschappelijk onaanvaardbaar. Relativeren mogen we dit nooit, dit zijn bedreigingen, het is ook een waarschuwing dat er mensen rondlopen met slechte bedoelingen."

De brief werd gestuurd naar het stadhuis en niet naar zijn thuisadres. 

Het is al de vierde poederbrief die wordt onderschept in een week tijd. Ook naar de burgemeester van Lubbeek, Theo Francken (N-VA), naar CD&V-voorzitter Wouter Beke en naar het gemeentehuis van Zaventem zijn al poederbrieven gestuurd. 

Meest gelezen