Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Stemming over brexit-akkoord in Britse parlement op 15 januari

Op 15 januari stemt het Britse parlement over het brexit-akkoord, dat de uitstap moet regelen uit de Europese Unie. De stemming werd in december uitgesteld omdat er geen meerderheid voor was.

Op 15 januari zullen de Britse parlementsleden zich kunnen uitspreken over het brexit-akkoord dat bereikt werd door de Britse regering en de Europese Unie. Dat vernam de BBC uit regeringskringen. Het akkoord regelt de praktische kant van de uitstap uit de Europese Unie. 

Een eerdere stemming op 11 december werd uitgesteld nadat duidelijk was geworden dat er geen meerderheid kon worden gevonden in het parlement. Het blijft erg onzeker of dat nu wel zal lukken. Gisteren waarschuwde premier Theresa May nog dat er geen alternatief is. Op 29 maart stapt het Verenigd Koninkrijk normaal gezien uit de EU. 

Meest gelezen