Voorzitter van Wereldbank Jim Yong Kim neemt verrassend ontslag

De Amerikaanse voorzitter van de Wereldbank Jim Yong Kim (59) heeft aangekondigd dat hij op 1 februari ontslag neemt aan het hoofd van de Wereldbank. De Bulgaarse Kristalina Georgieva zal de rol van interimvoorzitter op zich nemen. 

De voorzitter van de Wereldbank, Jim Yong Kim, neemt ontslag op 1 februari. Dat heeft de financiële instelling maandag bekendgemaakt. Wereldbank-topvrouw Kristalina Georgieva zal de rol van interimvoorzitter op zich nemen.

Kim zal meteen na zijn vertrek elders aan de slag gaan. Details over zijn nieuwe functie zullen volgens de Wereldbank binnenkort bekendgemaakt worden.

Het vertrek van Jim Yong Kim (59) bij de Wereldbank is een verrassing. Jim Yong Kim was benoemd voor een tweede termijn van vijf jaar met ingang op 1 juli 2017.

Meest gelezen