DHA

 Schip zinkt voor Turkse kust: zes doden

Voor de Turkse kust zijn zes mensen om het leven gekomen, nadat hun boot was gezonken op de Zwarte Zee. Dat meldt het officiële Turkse persbureau Anadolu.

Het vrachtschip dat onder Panamese vlag voer, zonk door een nog onbekende oorzaak op ongeveer 130 kilometer voor de kust van de provincie Samsun, in het noorden van Turkije. In totaal zaten er dertien mensen op de boot, zeven opvarenden konden worden gered.

De reddingsdiensten hebben twee schepen, vier helikopters en een vliegtuig ingezet om de slachtoffers te kunnen helpen. Volgens het nieuwsagentschap waren negen van de opvarenden afkomstig uit Oekraïne. Twee opvarenden kwamen uit Azerbeidzjan en nog eens twee uit Rusland.

Beelden van de reddingsoperatie: een opvarende wordt aan boord van een reddingshelikopter gewincht.

Videospeler inladen...

Meest gelezen