Mozkito

9.204 kerstkaartjes overspoelen rusthuis in Dilbeek

De directeur van Rusthuis Quietas had het personeel en de bewoners uitgedaagd om zoveel mogelijk kerstkaartjes te ontvangen. De oproep kreeg veel aandacht in de media en het rusthuis werd overspoeld met kerstkaarten. Er volgt nu een feest met eten, drinken en een optreden in het rusthuis.

Om eenzaamheid onder senioren onder de aandacht te plaatsen, lanceerde het woonzorgcentrum Quietas in december een opmerkelijke actie. Directeur Marc Derveaux daagde zijn personeel en de inwoners uit om zoveel mogelijk kerstkaartjes te verzamelen. Het doel: 2.019 kaartjes. Aan het einde van de rit zou iedere inwoner ongeveer 16 brieven ontvangen. Maar de uitdaging overtrof alle verwachtingen, het rusthuis ontving in totaal 9.204 kerstkaartjes.

Kaartjes van overal

"De 124 bewoners van Quietas ontvingen niet minder dan 9.204 nieuwjaarswensen", zegt Chantale De Weerdt van rusthuis Quietas. "Vanuit het hele land stroomden de kaartjes binnen. Jong en oud namen deel, het personeel en de bewoners schakelden hun familie en vrienden in. De enveloppen werden open gedaan, de bewoners kregen kaartjes op hun kamer, maar ook het hele woonzorgcentrum werd ermee versierd. Een vrouw die zelf getroffen is door borstkanker had voor iedere bewoner een persoonlijke kaart geschreven. Dat heeft ons allemaal geraakt. Op een bepaald moment kwam er een brief met wit poeder. Alles werd dan onderzocht en er mocht geen bezoek binnen. Maar dat avontuur was snel voorbij."

WZC Quietas wil alle kaartjesschrijvers bedanken voor hun steun. De senioren van het rusthuis krijgen nog een leuk extraatje. Op vrijdag 11 januari worden zij getrakteerd op een groot feest, met onder meer een optreden van Berry Grimm. 

Meest gelezen