instagram.com/adilelarbi

Adil El Arbi en Bilal Fallah maken zich klaar voor opnames "Bad boys III" met Will Smith: "Veel stress, maar ook blij"

Regisseurs Adil El Arbi en Bilal Fallah zijn momenteel in de VS waar ze zich voorbereiden op de opnames van "Bad boys for life", de derde film in de reeks. "Volgende week gaan we beginnen draaien", zegt El Arbi op Studio Brussel. "Het is een mengeling van heel veel stress en angst, maar tegelijk zijn we heel blij dat we de kans krijgen om deze film te maken."

El Arbi is op dit moment in Atlanta, zo zegt hij aan Linde Merckpoel. Uit de Instagram-accounts van de regisseurs is af te leiden dat ze volop bezig zijn met de "rehearsals", het doornemen van de tekst. Volgende week starten de echte opnames.

"Het loopt, we zijn nog altijd niet ontslagen", lacht El Arbi."Het is een mengeling van heel veel stress en angst, maar tegelijk zijn we heel blij dat we de kans krijgen om deze film te maken." Werken met een ster als Will Smith noemt hij "een droom die werkelijkheid wordt".

"Hij is een icoon, een van de grootste sterren ter wereld. Het is fantastisch om de kans te hebben om met zo iemand te werken. Je zou denken dat die grote sterren heel raar zijn en dat je daar niet echt mee kan communiceren, maar bij hem is dat zo niet. Op menselijk vlak is hij een supergoeie gast en op creatief vlak iemand die keigoeie ideeën heeft, van wie we veel kunnen leren en die de film beter maakt."

WIll Smith is op menselijk vlak een supergoeie gast

Voorbode van meer?

Is dit de voorbode van nog meer Hollywood-projecten? "Beverly Hills Cop 4" staat al een hele tijd op de planning van de Belgen, maar of die film er effectief komt, blijft onzeker. "Het hangt af van verschillende factoren, één daarvan is hoe succesvol dit verloopt. Als het allemaal goed loopt met "Bad boys III" is er meer kans om die film te maken. Het ligt niet helemaal in onze handen, maar we spreken er wel over met (Hollywoodproducer) Jerry Bruckheimer."

Ongeveer een jaar geleden raakte bekend dat El Arbi en Fallah "Bad boys III" zouden maken. In de derde film in de reeks komen de sterren uit de originele film Will Smith en Martin Lawrence opnieuw samen. Ze vertolken Mike Lowrey en Marcus Burnett, detectives bij de drugsbrigade van Miami, beste vrienden en bad boys. De film verschijnt in januari 2020 in de zalen.

Beluister het gesprek met Adil El Arbi in "Linde staat op":

Volg VRT NWS ook via Instagram: 

Meest gelezen