Zal Pieter De Crem de federale lijst voor Oost-Vlaanderen trekken? Het blijft voorlopig gissen.
Jasper Jacobs

CD&V maakt opnieuw lijsttrekkers bekend (maar nog niet de federale in Oost-Vlaanderen)

In Antwerpen zal Koen Van den Heuvel de Vlaamse lijst van CD&V trekken bij de verkiezingen van 26 mei. Servais Verherstraeten zal de federale lijst trekken. Dat heeft de algemene vergadering van de partij beslist. De federale lijsttrekker in Oost-Vlaanderen is nog niet voorgesteld, hoewel er geruchten lopen dat Pieter De Crem dat zal doen.

De algemene vergadering van CD&V is vanavond bijeengekomen om verschillende knopen door te hakken over de komende Vlaamse en federale verkiezingen van 26 mei. In de provincie Antwerpen zal Koen Van den Heuvel de Vlaamse lijst trekken en Servais Verherstraeten de federale lijst.

Wie de federale CD&V-lijsten in Oost-Vlaanderen en Brussel-Hoofdstad zal trekken, wordt in de loop van de komende weken beslist. Vandaag circuleerde het nieuws dat minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem dan toch de Oost-Vlaamse kopman zou worden, maar dat is dus nog niet bevestigd.

Andere CD&V-lijsttrekkers werden eerder al aangeduid. Kris Peeters zal in mei de Europese lijst trekken, Wouter Beke en Lode Ceyssens de federale en de Vlaamse lijst in Limburg, Koen Geens en Peter Van Rompuy trekken in Vlaams-Brabant, Hendrik Bogaert en Hilde Crevits in West-Vlaanderen, Joke Schauvliege trekt de Vlaamse lijst in Oost-Vlaanderen en Bianca Debaets de lijst voor het Brussels Parlement.

Benjamin Dalle

Daarnaast heeft de algemene vergadering beslist dat directeur van de studiedienst van CD&V Benjamin Dalle Steven Vanackere opvolgt als gecoöpteerd senator voor CD&V. Hij is tegelijk aangeduid als lijsttrekker van de Brusselse lijst voor het Vlaams Parlement.

Meest gelezen