Videospeler inladen...

Drone stuurt vliegverkeer op luchthaven van Heathrow in de soep

Op de gigantisch grote luchthaven van Heathrow in het Verenigd Koninkrijk konden vertrekkende vliegtuigen vanavond gedurende en tijdje niet opstijgen. Dat kwam omdat een drone was gesignaleerd.

Londen Heathrow is de drukste luchthaven van het Verenigd Koninkrijk en van Europa. "Als voorzorgsmaatregel hebben wij alle vertrekken stopgezet, terwijl we de zaak onderzoeken", zei een woordvoerder van Heathrow aan de Britse omroep BBC. "Wij verontschuldigen ons bij de passagiers voor dit ongemak."

Bij de Londense politie was een melding binnengekomen over een drone in de omgeving van de luchthaven. Die melding is nog niet bevestigd. Na een dik halfuur konden vliegtuigen weer opstijgen.

Vorige maand kreeg Gatwick, de tweede luchthaven van Londen, verschillende keren te maken met drones. Toen moest de hele luchthaven verschillende keren urenlang worden stilgelegd. Daardoor raakten zo'n 100.000 vliegtuigpassagiers gestrand.

Naar aanleiding van de illegale drones op Gatwick heeft de Britse regering nieuwe maatregelen aangekondigd. Zo worden drones verboden in een zone van vijf kilometer rond luchthavens, in plaats van de huidige één kilometer. De politie krijgt extra bevoegdheden voor het opsporen en inbeslagnemen van drones. 

Meest gelezen