Videospeler inladen...

Duitse politicus van radicaalrechtse partij AfD zwaargewond na aanval van gemaskerde mannen in Bremen

In de Duitse stad Bremen is een politicus van de rechts-populistische partij AfD zwaargewond geraakt nadat gemaskerde mannen hem hadden aangevallen. Het Duitse gerecht gaat ervan uit dat de aanval politiek gemotiveerd is. De Duitse politieke partijen reageren verontwaardigd op wat er gebeurd is. 

AfD-parlementslid Frank Magnitz kwam gisteren terug van een nieuwjaarsreceptie toen meerdere gemaskerde mannen hem aanvielen in het centrum van Bremen. Ze sloegen Magnitz met een houten balk op zijn hoofd en trapten hem terwijl hij bewusteloos op de grond lag. Een bouwvakker kwam tussenbeide om de aanvallers te stoppen. Magnitz is met zware verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. 

Frank Magnitz zit voor de rechts-radicale partij AfD in het Duitse parlement en is voorzitter van de AfD in Bremen. De lokale afdeling van de partij deelde op haar Facebookpagina een foto waarop te zien is hoe de man zwaar toegetakeld aan het hoofd in het ziekenhuis ligt. Volgens de AfD gaat het om drie aanvallers die Magnitz “halfdood” geslagen hebben. De partij spreekt over een moordaanslag. Het parket van Bremen heeft een onderzoek geopend, het gaat ervan uit dat de daders politieke motieven hadden.

De AfD heeft het over een zwarte dag voor de democratie en zegt dat ze nauwlettend in de gaten gaat houden hoe de andere politieke partijen reageren. De partij vermoedt dat extreemlinks verantwoordelijk is voor het geweld. "Niet alleen die Linke, maar ook de SPD en de Groenen steunen de "Antifa" (extreemlinkse bewegingen nvdr) en hun aanvallen. Is dit wat de andere politieke krachten willen?"

Die politieke krachten veroordelen unisono de aanval op Magnitz. Cem Ozdemir, een belangrijk politicus bij de Duitse Groenen, tweette dat er geen enkele rechtvaardiging voor geweld bestaat. "Wie haat met haat bestrijdt, laat op het einde alleen de haat winnen." Ozdemir hoopt dat de daders snel gevonden en veroordeeld worden, iets waar Steffen Seibert de woordvoerder van bondskanselier Angela Merkel zich bij aansloot. Hij had het over brutaliteiten die scherp te veroordelen zijn. 

De Duitse minister van Buitelandse Zaken Heiko Maas (SPD) tweette in dezelfde teneur:

Meest gelezen