"Het ziet er misschien zot uit, maar het is echt wel veilig"

Het was even slikken voor Casey Day, eigenaar van een matrassenwinkel in Phoenix, in de Amerikaanse staat Arizona, toen hij te horen kreeg dat een medewerker zijn bestelwagen in de prak gereden had. Maar hij bleef niet zitten treuren en schakelde zijn 2010 Dodge Challenger -"Geen aankoop ten gevolge van een midlifecrisis, ik wilde gewoon zo’n sportwagen bezitten"- in. Met 6 matrassen op het dak van zijn wagen geregen, levert hij nu aan zijn klanten. Met opmerkelijke beelden tot gevolg.

Casey Day op nieuwswebsites KTVK en Inside Edition: "Ik dacht: "Verdorie, nu heb ik geen bestelwagen meer. Maar ik moet mijn kost toch verdienen." En dus heb ik die matrassen maar op het dak van mijn Dodge Challenger gebonden. Ik had gewoonweg geen andere keuze."

"Veiligheid op de weg is belangrijk voor ons. En wat ik doe, is heus wel veilig. Het ziet er misschien zot uit, maar er is geen verschil mocht ik die matrassen vervoeren met een open bestelwagen. Op de snelweg heb ik al tot 105 km per uur gereden en er is nog nooit een matras van het dak gevallen."

"Het dak van mijn auto lijkt nu op de Grand Canyon. Ronduit verschrikkelijk. Al die blutsen."

"Ja, de politie heeft me al doen stoppen. Maar een boete heb ik voorlopig nog niet gekregen", besloot Day alvast.

Meest gelezen