Molenbeek gaat een klacht indienen tegen relschoppers na woelige nieuwjaarsnacht

Molenbeek gaat een klacht indienen tegen de relschoppers die op nieuwjaarsnacht heel wat onrust veroorzaakten in de gemeente. "De gemeente staat erop om er alles aan te doen om recht te doen geschieden en de verantwoordelijken van deze onaanvaardbare daden te straffen, omdat wij van mening zijn dat deze niet ongestraft kunnen blijven", zegt burgemeester Catherine Moureaux.

De Brusselse gemeente Molenbeek zal zich burgerlijke partij stellen tegen de vandalen die tijdens nieuwjaarsnacht heel wat schade veroorzaakten. Dat heeft de burgemeester en het schepencollege vanmorgen bekendgemaakt na een speciale zitting. Daardoor kan de gemeente ook een schadevergoeding eisen. 

"De gemeente staat erop om er alles aan te doen om recht te doen geschieden en de verantwoordelijken van deze onaanvaardbare daden te straffen, omdat wij van mening zijn dat deze niet ongestraft kunnen blijven", zegt burgemeester Catherine Moureaux (PS).

Wij zijn van mening dat deze onaanvaardbare daden niet ongestraft kunnen blijven

De burgemeester stelt nog dat het ook om een maatregel van de burgers gaat. Ze vraagt alle benadeelde personen om zich bij de klacht aan te sluiten. Het geweld "bezoedelde het imago van hun gemeente", stelt ze.

Tijdens nieuwjaarsnacht werden enkele winkels geplunderd, een aantal bushokjes vernield en verschillende auto's in brand gestoken. De brandweer en de politie werden ook meerdere keren met stenen bekogeld. "Naast de plundering van verschillende winkels en het in brand steken van auto's, werden stadsmeubilair en een gebouw van de gemeente ernstig vernield", aldus nog de gemeente.

Meest gelezen