Nachtelijk parkeerverbod voor vrachtwagens in Veurne

Tot eind juni zullen vrachtwagens 's nachts niet meer mogen parkeren in Veurne op de Brugsesteenweg. Dat is de verbinding tussen Veurne en Diksmuide. De plaats is niet geschikt om vrachtwagenchauffeurs te laten overnachten en bovendien kunnen transmigranten er in vrachtwagens klimmen om in het Verenigd Koninkrijk te kunnen geraken.

In Veurne gaat een nachtelijk parkeerverbod in op de Brugsesteenweg, de verbinding tussen Veurne en Diksmuide. Daar parkeren chauffeurs vaak hun vrachtwagen en dat is geen goed idee. Er zijn geen wc's in de omgeving, het afval hoopt zich op en bovendien is de plaats intussen al bekend bij mensensmokkelaars. Transmigranten kunnen in vrachtwagens klimmen in de hoop zo in het Verenigd Koninkrijk te geraken. De straat is bovendien slecht verlicht. Je wil toch niet hebben dat een transmigrant daar aangereden wordt, als hij de straat dwarst, zegt de burgemeester.

Evaluatie in juli

Het parkeerverbod geldt tot eind juni, daarna wordt de toestand geëvalueerd. Het stuk weg waar niet mag geparkeerd worden is eigenlijk maar één kilometer. Burgemeester Peter Roose hoopt dat de vrachtwagens zullen uitwijken naar parkeerterreinen bij de haven van het Franse Duinkerke, of dat ze zullen parkeren op terreinen langs de autosnelwegen die daar wel voor uitgerust zijn.

Meest gelezen