Onderzoek naar vluchtmisdrijf van Gentse ex-schepen Resul Tapmaz (SP.A), die heeft aanrijding "niet opgemerkt"

Er loopt een onderzoek naar de voormalige Gentse schepen Resul Tapmaz (SP.A) voor een ongeval met vluchtmisdrijf. Hij heeft eind december een fietser aangereden en is vervolgens weggereden. De fietser raakte zwaargewond. Volgens zijn advocaat merkte Tapmaz niet dat hij iemand had aangereden, en is hij dan ook aangedaan. 

Begin december maakte Tapmaz zelf bekend dat hij volledig uit de politiek zou stappen, ook als gemeenteraadslid. Bij de verkiezingen behaalde hij nochtans meer dan 4.300 voorkeurstemmen. Tapmaz was negen jaar lang schepen. Onder zijn bevoegdheid kwamen er onder meer het skatepark aan de Blaarmeersen en de buurtsporthallen. 
 

De gewezen schepen heeft de aanrijding niet opgemerkt en zijn traject gewoon verdergezet. 

Advocaat Hendrik Vermeire

Volgens zijn advocaat merkte Tapmaz niet dat hij een fietser had aangereden. "Mijn cliënt had op 21 december een werkvergadering in Zwijnaarde. Dat was zijn laatse officiële werkdag als schepen", vertelt advocaat Hendrik Vermeire. "Blijkbaar moet op het traject van Zwijnaarde naar centrum Gent een aanrijding gebeurd zijn met een fietser. De gewezen schepen heeft die aanrijding niet opgemerkt en zijn traject gewoon verdergezet. Hij heeft dan zijn voertuig geparkeerd onder de Vrijdagmarkt, zoals hij dat altijd doet." 

"Meneer Tapmaz heeft ook bij het parkeren geen schade aan zijn voertuig opgemerkt", zegt zijn advocaat. Tapmaz wil het slachtoffer graag bezoeken om "persoonlijk zijn excuses aan te bieden". "Hij is bijzonder aangeslagen", zegt de advocaat. 

kasto80

Meest gelezen