Videospeler inladen...

Oostenrijker staat versteld: "Dit heb ik hier in mijn dorp in geen 55 jaar meegemaakt"

In Noord- en Midden-Oostenrijk veroorzaakt de sneeuw ellende op vele fronten tegelijk. Ongeveer anderhalve meter sneeuw is in enkele dagen tijd naar beneden gekomen, niet alleen hoog in de bergen, maar ook in de valleien. 

Door schade aan elektriciteitsleidingen zaten maandag 14.000 gezinnen zonder stroom.

In een plantenkwekerij in Salzburg is een serre deels ingestort.

In Pölstal, in Stiermarken, is maandag de noodtoestand afgekondigd. Het is moeilijk in te schatten hoe de situatie zal evolueren, omdat helikopters en vliegtuigen niet overal kunnen vliegen door het slechte weer.

In Leoben is een dorp van de buitenwereld afgesneden. De helikopters staan klaar om transporten uit voeren zodra het mogelijk is.

Meest gelezen